10 idei creative surprinzătoare pentru casa ta

Simţi nevoia de ceva nou în casă, dar îți lipsește curajul să începi lucrările? Ţi-am pregătit 10 super idei creative pentru casa ta. Sunt soluții simple și inovatoare care vor da instantaneu un aer proaspăt casei tale, fără să fie nevoie de cunoştinţele

1. Renovează fațada bucătăriei fără să schimbi tot

Ai încredere în vopseaua monostrat
Vopseaua monostrat transformă totul dintr-o aplicare şi se fixează pe orice suprafață. Fără să necesite substrat, șlefuire sau spălare, acoperă orice front de bucătărie de la prima aplicare.
Vopsește-ți bucătăria în bordo, albastru, verde mentă sau gri și maschează vechile fronturi de stejar sau melaminat alb.

2. Renovează blatul de lucru din bucătărie

Un proiect DIY
Iată o soluție simplă pentru renovarea vechiului blat, fără lucrări majore. Acest sistem este format din 3 etape pentru un rezultat perfect în câteva ore.
Taie pe măsură și așează peste vechiul blat panoul cu grosimea de 9 mm. Prinde cele două straturi cu kitul profil. Fixează cu șuruburi colțurile de finisaj pentru a consolida ansamblul.

3. Renovează baia fără lucrări majore

Vopsea direct pe faianţă?
Nimic mai simplu! Ca și în cazul celor pentru bucătărie, anumite vopseluri au acum capacitatea de a acoperi toate suprafețele fără substrat. Chiar și gresia sau faianța? Da. Mai rămâne să alegi culorile puternice și vii care să ascundă gresia sau faianța învechită.

Visezi la o tencuială superbă cu efect de beton sau la un tadelakt marocan, dar perspectiva nevoii de a sparge toată faianța din baie te descurajează? Mizează pe tencuielile concepute pentru mascarea faianței. Aplică tencuiala fără substrat, cu drișca, direct peste faianță. Este de ajuns un lac de protecție în zonele umede și gata: vechea faianță este mascată!

4. Renovează un perete vechi

Continuăm cu ideile creative pentru casa ta. Vechiul perete este crăpat, pătat, neregulat? Țesătura de sticlă face minuni. La fel ca tapetul, se găsește în role de lipit pe perete și nu necesită competențe tehnice deosebite. Deseori vopsită în alb, garantează o suprafață netedă și curată imediat după aplicare.

Tencuiala care schimba textura pereților
Anumite tencuieli pot acum să îți netezească pereții, dând totodată o culoare frumoasă încăperii.
Aplicate cu drișca fără substrat peste vechii pereți, tencuieli sau pânze de sticlă, oferă pereților o paletă frumoasă de nuanțe naturale și un aspect texturat, foarte călduros.

5. Recrează patina lemnului

Cu un lac care subliniază aspectul natural al lemnului
Îți place aspectul călduros și natural al lemnului, dar lambriul din sufrageria ta s-a învechit și mobila ta de pin nu mai este la modă? Dacă ai încerca un lac care schimbă culoarea lemnului păstrându-și totodată transparența? Aceste lacuri noi se aplică direct pe toată lemnăria, inclusiv pe grinzi. Fiind lavabile, sunt foarte practice.

6. Dă un aer nou ferestrelor și caloriferelor

O vopsea aderentă pe suporturi dificile
Supuse diferențelor mari de temperatură și manipulărilor regulate, caloriferele și ferestrele sunt renumite ca fiind greu de vopsit. Totuși, anumite vopsele aderă pe aluminiu, PVC și suprafețe galvanizate. Le găseşti pe leroymerlin.ro, la secţiunea Vopsea suprafeţe speciale.

7. Transformă planșeul fără să spargi tot

Planșele cu clic, aplicabile fără unelte și fără substrat
Aceste planșe inovatoare se taie cu cutterul și se îmbină fără adeziv, unelte sau substrat. Cu ele poți acoperi rapid vechile tale planșee.

Gresie veritabilă aplicabilă peste cea veche?
Această gresie se așază pe orice sol plan, fără mortar sau adeziv, în 3 etape:
1. Desfășori benzile de substrat și le unești cu banda adezivă prezentă pe suprafața lor.
2. Așezi plăcile de gresie direct peste substrat.
3. Faci finisajele cu mastic acrilic specific aplicării fără adeziv.

8. Decorează o fereastră fără să dai găuri

O bară în loc de casetă de jaluzele tip rulouri
Prin simplă apăsare, această bară se prinde de perete fără să lase urme. Se fixează fără unelte, cât ai bate din palme.

Bare pentru ferestre de mansardă
Iată o bară care se inserează în marginea ferestrei de mansardă, fără nicio gaură. Cu ambrase și o bară care să țină perdelele în partea de jos a ferestrei, permite crearea unui efect de draperie.

9. Renovarea parchetului

O altă idee creativă pentru casă este vopseaua pentru parchet, fără decapare și fără substrat.
Această vopsea nu face discriminări între lemn brut, lemn vopsit, parchet vitrificat sau stratificat. Se adaptează la toate suporturile, fără substrat, păstrând în acelaşi timp şi aspectul lemnului.

10. Un alt aspect pentru mobilierul de care te-ai plictisit

Mânerele și butonii care transformă mobilierul
Sunt mici, dar nu au egal în crearea unui stil. Este vorba despre butonii şi mânerele pentru mobilier. Pe mobila din bucătărie, pe un dulap, pe o comodă sau chiar pe o ușă uneori este de ajuns să înlocuiești un mâner de metal vechi cu un element modern şi se schimba totul. Ai la dispoziție oțel periat, bumbi de porțelan sau elemente de rășină la modă! Verifică mai întâi grosimea ușii, a frontului sau a sertarului pentru a cumpăra o piesă de feronerie adaptată.

O sesiune de redecorare care schimbă tot
Adori să cotrobăi prin anticariate și să le arăți prietenilor ce-ai găsit? Îți place să schimbi decorul, dar lași lucrările complexe pe mai târziu? Este ușor să transformi, să reorientezi, să reîmbraci. Idei ingenioase și produse bune pentru a-ți imprima tușa personală, în toate încăperile, te aşteaptă în buticurile de profil.

Reciclare și personalizare
Foarte modernă această noptieră vintage! O idee bună să creezi din ea o piesă de mobilier unică.
Cutii și polițe standard sunt organizate de jur împrejur și se ridică pe perete. O mobilă de depozitare modernă și funcțională care îți pune în valoare descoperirile.
Ingenios blocul de prize integrat într-o casetă pentru încărcarea smartphone-urilor!

După cum vezi, nu există limite când vine vorba despre creativitate si idei pentru casă! Îndrăzneşte să încerci!