10 idei de decorat casa la interior cu culoarea neagră

Negrul este sinistru? Nu şi de acum înainte! Prezent în buticurile șic și în restaurantele la modă, negrul este campion în privința design-ului care nu te lasă indiferent. Mai jos te aşteaptă 10 idei de decorat casa cu negru!

Iată 10 idei originale de decorat, ca să transformi negrul în cel mai bun prieten al interiorului casei. Alege originalitatea pentru casa ta!

1. Îmbină negrul cu albul
Duetul alb-negru funcționează întotdeauna: îți permite să pui în valoare negrul și să dai personalitate unei încăperi simple, păstrând totodată o luminozitate plăcută.
Idee de decorat: dacă te temi că poți pierde din luminozitatea camerei, vopsește cu negru pereții pe care nu ajunge lumina zilei. Astfel, pereții albi vor reflecta maximul de lumină în încăpere.

În această bucătărie peretele devine o tablă neagră, potrivită pentru toate momentele de creaţie ale familiei: meniul săptămânii, desenele copiilor sau citate inspiraţionale. Tu alegi ce vei scrie cu creta!

2. Simplifică decorul
Negrul este un element puternic când vine vorba despre idei de decorat casa. Pentru a-l echilibra, mizează mai degrabă pe o ambianță lejeră și evită supraîncărcarea. Mobilierul clasic și detaliile bine alese se armonizează perfect cu niște pereți sau o pardoseală de culoare neagră.

În acest salon corpurile de iluminat sunt reduse la cea mai simplă expresie, iar mobilierul deschis nu are nimic de ascuns. Ba chiar masa joasă și fotoliul sunt transparente pentru a ceda negrului rolul de vedetă.

3. Îmblânzește negrul prin tușe mărunte
Te temi că negrul va acapara tot spațiul? Integrează-l în tușe mărunte. O piesă de mobilă aici, un covor moale acolo sau chiar un corp de iluminat spectaculos. Negrul are capacitatea de a pune în valoare tot ceea ce îi stă aproape.

Această piesă de mobilă pentru depozitare este o decorațiune în sine, cu motivele sale geometrice roz pe fond negru - idee de decorat pe care o poți reproduce acasă folosind culorile care îți plac.

4. Pune în valoare un element arhitectural
Ca un reflector, negrul pune în valoare ceea ce acoperă. Optând pentru un element arhitectural puternic cum ar fi o nișă, o estradă, o scară sau un tavan cu muluri, transformi negrul în starul decorului.

Odată vopsită în negru, într-un decor deschis la culoare, această scară mărește spațiul şi te invită să descoperi etajul.

5. Încălzește negrul cu lemn
Asociat cu materiale naturale ca lemnul, lâna, solurile vegetale sau cu materiale calde ca aurul şi arama, negrul creează un decor prețios și plăcut, ideal într-o cameră sau în living.

Această bucătărie deschisă spre living creează o atmosferă relaxantă prin asocierea negrului cu lemnul de nuc foarte cald. Alegerea îndrăzneață a peretelui de faianță lucioasă sporește aerul șic al ansamblului.

6. Fă să vibreze negrul, alături de culori vii
Când combini negrul cu o culoare vie prinzi doi iepuri dintr-o lovitură. Întâi, dai strălucire și luminozitate încăperii. Apoi, dai eleganță unei culori care ar putea supraîncărca încăperea dacă n-ar fi combinată.

Negrul încadrează perfect acest alcov portocaliu - o alegere cromatică îndrăzneață pentru un rezultat totuși șic și elegant.

7. Combină negrul cu motive geometrice
Nu ai cum să te plictisești când negrul flirtează cu linii grafice sau cu motive geometrice. Fie că îți plac motivele în stilul anilor ’50, gresia stil 1900 sau dungile contemporane, poţi fi sigur că nu dai greș.

Cu dalele de ciment în mare vogă, cu dușul negru și lemnul pentru tușa de căldură, această baie are tot ce-i trebuie ca să fie vedeta casei.

8. Îndrăznește să alegi negru total în încăperile mici
În spațiile mici, cu puțină lumină, uneori este mai bine să optezi pentru o culoare întunecată ca să creezi un spaţiu intim, decât să încerci zadarnic să faci lumină. În băi, dressing-uri sau spălătorii negrul total poate fi o alegere inspirată.
Idee de decorat: alege cu grijă corpurile de iluminat funcțional și de ambianță pentru a te bucura pe deplin de noua ta atmosferă intimă.

De la pereți la pat, dar și în baie, mizează totul pe negru. Gresia neagră intercalată în parchet asigură tranziția vizuală dintre cameră și baie.

9. Variază finisajele negre
Chiar dacă te temi de uniformitate, un look negru total nu este interzis. Variind finisajele, atragi atenția asupra variației de materiale, texturi sau reflexii lucioase. Este vorba despre detalii îngrijite, cu efect, chiar dacă restul decorului rămâne sobru.

Cu efect mat ca ardezia sau lucios ca pasta de sticlă, cu reflexii metalice sau gri tern ca betonul, negrul are o mie de fețe care pot fi combinate după bunul plac.

10. Distrează-te cu negrul
Negrul este atât de șic și rafinat încât suportă cu stil toate contrastele. Dar dacă l-ai întrebuința cu umor? Desene haioase sau mesaje glumețe, tu alegi ce te va binedispune în fiecare zi.

Chiar și în camera copilului, negrul își găsește locul: pe acest teritoriu preistoric, dinozaurii aplicaţi cu un șablon au invadat pereții.

Aşadar, ce părere ai? Dă-ne de veste dacă ai pus în aplicare una dintre cele 10 idei de decorat casa cu negru!