Aerul condiționat mobil – avantaje, dezavantaje, variante disponibile

În principal, un aparat de aer condiţionat mobil îl alegi atunci când vrei mai multă mobilitate și flexibilitate în obținerea unei temperaturi plăcute pentru casa ta. Încercăm să enumerăm, în acest articol, principalele avantaje ale unui astfel de aparat

Aerul condiţionat mobil – avantajeleAvantaj 1 - o singură unitate
Spre deosebire de aerul condiționat fix, care are o unitate externă și alta în interior, aerul condiţionat mobil are o singură unitate. În carcasa respectivă se află compresorul, care răcește aerul şi care, în cazul aparatelor fixe, este montat în exterior. Totodată, în aceeași carcasă se află și unitatea centrală, prin care intră aerul răcit în cameră. În acest fel, aparatul este oarecum mai uşor de transportat, dar trebuie să ții cont că are, de regulă, peste 25 kg.

Avantaj 2 – nu spargi niciun perete
Spre deosebire de cazul celui fix, nu trebuie să spargi niciun perete pentru a instala un aparat de aer condiţionat mobil.

Avantaj 3 – preţul
Un alt avantaj este prețul mai scăzut, în majoritatea cazurilor. Asta deoarece ai o singură unitate şi o asamblare interioară a unităţii mult mai puţin complicată.

Aerul condiţionat mobil – există şi dezavantaje?Din păcate, da. Unul dintre acestea este evacuarea aerului cald. De regulă, aceste aparate au un furtun de evacuare pentru eliminarea aerului cald, iar acest furtun trebuie scos în exterior. Există și variante fără furtun de evacuare, dar, de obicei, aceste aparate nu au funcția de răcire a aerului.

Aer condiţionat mobil – ce variante sunt disponibileDacă ai nevoie de un aparat mai ușor, poți alege aerul condiționat mobil Equation 7000 BTU. Acesta poate acoperi o suprafață de 11 – 15 mp, cu o eficiență energetică de răcire A, iar kit-ul de instalare este inclus. Nivelul de zgomot al unităţii este de 65 decibeli, iar puterea maximă de absorbţie este de 800 W.

Când ai de acoperit o suprafață mai mare, poți alege aerul condiţionat mobil Equation 9000 BTU. Poate acoperi o suprafață de 15 – 20 mp, cu o eficiență energetică de răcire A, iar kit-ul de instalare este inclus. Nivelul de zgomot al unităţii este de 65 decibeli, iar puterea maximă de absorbţie este de 1000 W.

SFAT! Un dezumidificator și un timer sunt importante la un astfel de aparat, așa că ai putea alege aerul condiţionat mobil Glossy Equation 9000 BTU. Poate acoperi o suprafață de 15 – 20 mp, cu o eficiență energetică de răcire A, însă kit-ul de instalare nu este inclus. Nivelul de zgomot al unităţii este de 65 decibeli, iar puterea maximă de absorbţie este de 1000 W.


Vrei un aparat de aer condiționat mobil, cu un preț bun? Te aşteptăm în magazinele Leroy Merlin să alegi produsul potrivit casei tale!