Alege interfonul sau videointerfonul penru casă, cel mai potrivit

Element de siguranță și confort, interfonul îți permite să știi cine sună la ușă sau la poartă și să deschizi fără să fie nevoie să te deplasezi. Modelele de azi oferă numeroase opțiuni suplimentare, în funcție de dorințe și necesități.

1. Componența unui interfon

Un interfon este compus din cel puțin un microfon și un difuzor integrate.

Panoul de exterior
• Instalat în exterior, este partea care se află pe stradă și care este, deci, accesibilă vizitatorilor.
• Se fixează fie aparent, fie încastrat în zid.
• În general este dotat cu un suport pentru etichete pe care îți poți scrie numele.
• Unele sunt antivandalism și altele dispun de o vizieră de protecție împotriva intemperiilor.

Post sau ecran interior
• Amplasat în interiorul casei, îți permite să comunici cu vizitatorul și să comanzi de la distanță deschiderea ușii sau a porții.
• Poate fi fix sau mobil (ca un telefon mobil).
Bine de știut: interfoanele sunt legate de sistemul de deschidere a ușii (zăvor electric) sau a porții pentru a acționa deschiderea de la distanță.

2. Interfon sau videointerfon

Interfonul
Atunci când sună un vizitator, ai posibilitatea să vorbești cu el, dar nu și să-l vezi. Comunicarea este deci doar audio, ca o conversație telefonică.

Videointerfonul
Atunci când sună un vizitator, imaginea acestuia apare pe ecranul interior. Poți deci să-l vezi și să vorbești cu el în același timp.

3. Tipuri de transmisie

Cu fir

Cele două părți ale interfonului și ale videointerfonului pot fi legate prin cabluri. Tipul de cablu depinde de aparat și de distanță, iar indicatorii vor fi disponibili în prospectul produsului.
Aceasta este cea mai bună soluție în cazul înlocuirii unui produs existent sau al unei distanțe foarte mari între panoul de exterior și postul interior.
Totuși, aceasta rămâne soluția cea mai complicată din punct de vedere al instalării, deoarece necesită șanțuri pentru a trage firele, dar și o instalație electrică fiabilă, corect legată de tabloul electric al casei.

Wireless

Instalarea este mult mai simplă, nu trebuie făcut niciun branșament ca să funcționeze, deoarece panoul de exterior și ecranul sau postul interior comunică prin unde radio.
Există raze de acțiune diferite, în funcție de model. Atenție! Acestea sunt exprimate în câmp liber, adică atunci când nu există niciun obstacol. În consecință, raza de acțiune va scădea cu fiecare zid prin care va trebui să treacă instalația.

4. Opțiuni de confort

Dimensiunea ecranului

Videointerfoanele îți permit să vezi musafirii înainte să le deschizi. Dimensiunea ecranului diferă în funcție de modelul interfonului. În prezent, există ecrane mai mari (18 cm), care îți permit să vezi musafirii dintr-o singură privire.

Melodii

Numeroase modele de interfon oferă o gamă largă de melodii care aduc o schimbare față de soneria obișnuită.

Memorarea vizitatorilor

Această funcție este foarte practică deoarece înregistrează imaginile de fiecare dată când sună cineva la videointerfon. În felul acesta poți vedea cine a sunat la domiciliul tău cât ai fost plecat. În general memorarea este posibilă printr-un card SD care permite stocarea fotografiilor eventualilor vizitatori.

Ramă foto

Anumite modele propun transformarea ecranului postului interior într-o ramă foto digitală grație unui card SD.