Alege uneltele potrivite pentru proiecte reușite

Masină de găurit sau rotopercutor

Știm că alegerea uneltelor este foarte importantă pentru reușită proiectului tău. Practic, ele fac de multe ori diferență între ușor și greu, rapid sau anevoios, costisitor sau câștigător. De aceea, ne bucurăm să îți fim alături cu tot ce ai nevoie să știi ca să alegi în cunoștintă de cauză, adică exact ce îți trebuie în funcție de proiect, la prețul care te scoate în câștig.
Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să evaluezi corect nevoia propriu-zisă versus costul produsului. Dacă nevoia se rezumă la a da câteva găuri într-o placă de rigips lucrurile stau cu totul altfel decât dacă lucrarea ta necesită unelte cu percuție, așa că haide să le deslușim împreună!
Diferența principală între o mașină de găurit și un rotopercutor constă în materialele pe care le pot găuri.

Mașinile de găurit sunt cu acumulator sau cu fir și pot executa lucrări de găurire cu sau fără percuție, șlefuire, polizare, amestecare (pentru materialele vâscoase) sau înșurubare. Mașinile cu fir sunt mai puternice ca cele cu acumulator, iar cele care au incluse funcția de percuție mecanică sunt destinate găuririi materialelor moi (precum lemnul, metalul, plasticul, cărămida ușoară), în timp ce pentru găurirea betonului sunt necesare unelte cu percuție pneumatică. Mașina de găurit este recomandată pentru lucrări mai mici, de uz intern.

Ciocanul rotopercutor este destinat găuririi în beton, piatră sau cărămidă. Găurirea se face cu un cilindru pneumatic care lovește cu o fortă mai mare decât cea a bormasinilor. Un ciocan rotopercutor permite efectuarea aceleiași operațiuni într-un timp mult mai scurt și cu un efort redus comparativ cu o bormașină.
Este foarte important să ții cont de nevoie în privința regimului de utilizare. O unealtă cu aceleași caracteristici de bază poate avea un regim diferit de utilizare, de la uz casnic pană la unul profesional, diferența fiind făcută de soluțiile tehnice și materialele utilizate. De exemplu burghiul, consumabilul cel mai important când vine vorba de găurire, trebuie și el ales în funcție de materialul lui, tratarea suprafeței sale și tipul vârfului. Iar în utilizare, cu cât materialul este mai dur, cu atât viteza trebuie să fie mai mică.

Odată ce ai identificat ce anume îți trebuie, te așteptăm în magazin să găsim împreună cea mai rentabilă variantă pentru tine. Specialiștii noștri știu exact ce înseamnă o unealtă potrivită: să-și facă bine treaba și să facă toți banii. Asta înseamnă să alegi ca un cunoscător, la un preț câștigător!