Amenajări în stil scandinav: 7 trucuri pentru a te alinia la tendinta Soft Pastel

Atunci când simplitatea amenajărilor în stil scandinav întâlnește eleganţa unei palete de culori luminoase sunt îndeplinite criteriile tendinței Soft Pastel.

Soft Pastel - o tendinţă de ultimă generație ce te poate inspira pentru decorarea unui dormitor sau a unui mic apartament. Confortul, delicatețea și buna dispoziție sunt asigurate! Află ce presupune amenajarea în stil scandinav folosind tendinţa Soft Pastel!

1. Mizează pe lemn în culori deschise
Inspirată din amenajarea în stil scandinav, tendința Soft Pastel pune mare preț pe lemn. În culori deschise, brut, nelăcuit, acest material se regăsește pretutindeni. De la mobilier la pardoseli şi accesorii (rame foto, corpuri de iluminat, șine pentru perdele, etc.) sau soluții decorative. De altfel, poți îndrăzni la alternativa de tapet care imită întocmai lemnul decolorat sau patinat. Lemnul vopsit în tonuri pastel este, de asemenea, foarte apreciat.

2. Dă frâu liber imaginației cu paleta de nuanțe pastel
Trăiască rozul nude, verdele mentă, albastrul-ghețar! Totuşi aceste culori "de înghețată" sunt mai subtile decât acum cu câțiva ani. În prezent, nuanțele sunt estompate delicat pentru a crea armonii blânde. Pentru a găsi echilibrul care aduce bună dispoziție fără a cădea în extrema unei ambianțe copilărești sau pop, variază pastelurile prin tușe aplicate pe materiale textile, piese mici de mobilier, accesorii... lasă pereții albi și luminoși.

3. Combină motive geometrice
Încă nu ne-am săturat de fascinația formelor geometrice. În tendinţa Soft Pastel ne putem juca cu motive supradimensionate sau, dimpotrivă, cu forme micro-geometrice, atât de mici încât să dea impresia, de departe, că sunt o materie și nu un imprimeu. Pernele decorative, perdelele, tablourile pot adopta acest stil fără moderație. Iar vedeta tuturor formelor este hexagonul, prezent în textile, în ramele foto, în acoperirea pardoselii.

4. Alternează aspectele filiforme cu cele futuriste
Noutatea tendinței Soft Pastel constă în asocierea simplității stilului scandinav cu formele ultra-contemporane. Picioarele de mese concepute din tuburi de metal lăcuit se combină cu lemnul în culori deschise, contribuind la aspectul aerat al ansamblului. În ceea ce privește corpurile de iluminat, se pretează formele de inspirație origami sau plasele de metal.

5. Arată-ți starea de spirit pozitivă
Starea de spirit pozitivă este un element central al stilului Soft Pastel. Deci o afișăm fără ezitare. La fel ca pe rețelele de socializare, unde sunt la mare apreciere citatele despre fericire sau despre trăirea clipei prezente, poți înrăma gânduri frumoase scrise de mână sau cu fonturi estetice.

6. Dă viață încăperii cu mici detalii din aramă
La micile detalii cuprul face diferența. Conferă o modernitate deosebită și scoate la iveală rafinamentul ambianțelor Soft Pastel de sub aparenta simplitate. Utilizează-l în tușe mici, de exemplu la picioarele meselor, la corpurile de iluminat, la sfeșnice, la capătul de la șina pentru draperii sau la cutii.

7. Alternează nuanțele mate cu cele strălucitoare
Deși atmosfera generală rămâne simplă și luminoasă (specifică amenajării în stil scandinav), tendinţa Soft Pastel se remarcă, totuși, printr-un rafinament deosebit în alegerea materialelor. Acestea sunt călduroase (lemn, aramă, ceramică) şi la fel stau lucrurile și cu finisajele. Poți alege culori mate sau strălucitoare, important este să îți asumi cu hotărâre alegerea și să nu eziți să le suprapui - o vază albă este scoasă în evidență printr-un hexagon roz pal strălucitor, o măsuță joasă cu tăblie din lemn mat stă sprijinită pe picioare din tuburi de metal lăcuit strălucitor.

Pe noi stilul scandinav şi tendinţa Soft Pastel ne-au cucerit! Ţie cum ţi se par amenajările în stil scandinav?