Amenajează-ți casa în stil Modern!

Amenajarea și decorarea în stil MODERN renunță la tot ce este vechi și propune finisaje, obiecte și accesorii cu linii drepte, suprafețe netede și fără texturi. Spațiile create în stil Modern împrumută elemente scandinave și industriale.

Aerul tineresc al interioarelor amenajate in stilul Modern sunt preferate de familiile tinere din marile orașe, care sunt deschise la o schimbare totală şi şi-o permit nu doar financiar.

Amenajare stil Modern: finisajele, pardoseala, parchetul

Pentru aspectul curat și luminos vom renunța la ornamente și elemente care încarcă vizual. Depozitările vor fi ușor accesibile, cu uși sau sertare, obiectele fiind ascunse privirii. Pornind de la nevoia de spațiu, finisajele le vom alege în culori deschise.

Parchetul laminat va avea aspect de fag sau stejar albit. Pereții vor fi vopsiţi în nuanțe de alb sau gri, pentru un fundal pe care îl vom personaliza cu modele grafice geometrice.

“ Am lucrat la trei mari categorii de stiluri anul acesta. Unul dintre ele este stilul decorativ Modern (Future) - un stil contemporan, dedicat mai mult tinerilor” Christophe Sapena, Trends Manager - Art Direction LEROY MERLIN

Amenajare stil Modern: tapetul, draperiile, pereţii

Tapetul și draperiile sunt elementele ce aduc culoare. Dacă alegem un tapet cu model geometric încărcat, atunci pentru draperii și perdele vom folosi culori uni, din materiale fluide și ușor de întreținut. Se poate opta pentru folosirea unui singur strat de umbrire din țesături semiopace, la care adăugăm rolete simple pentru umbrirea pe timpul verii sau pentru obturarea luminii în diminețile târzii.

Tips & Tricks - In afară de vopsea lavabilă și tapet, putem aplica pe pereți finisaje decorative texturate, realizate cu vopseluri speciale cu efect metalizat sau cu aspect de beton. Este o variantă de decorare la mare căutare pentru senzația oferită atât vizual, cât şi tactil.

Amenajare stil Modern: mobila, accesoriile, accentele de culoare

Culorile ce creează puncte de interes sunt galbenul și albastrul, dar putem insera și nuanțe de roșu. Toate în tonuri vii, luminoase, ce influențează puternic spațiul. Accentul de negru, în linii subțiri, conduce privirea, legând elementele și creând jocuri vizuale. Spațiul devine dinamic prin cromatica contrastantă și prin geometrie.

Pendulele așezate în linie deasupra mesei, lampadarele filiforme și veiozele minimale sunt continuări ale liniei estetice. Corpurile de iluminat pe linie industrială sau futuristă, cu sursele de lumină la vedere sau cu forme organice, pot fi realizate din metal, sticlă sau materiale plastice, vopsite negru sau în culorile amintite mai sus.

Accesorizarea este minimă și o vom realiza cu tablouri tip poster sau colaje fotografice cu rame subtiri. Mobilierul este realizat din materiale compozite, PAL, MDF și chiar policarbonat, datorită prețului accesibil. Nu au dimensiuni mari, nici forme foarte sculptate, contribuind semnificativ la spaţiul aerisit, luminos, tipic pentru amenajarea în stil MODERN.

Dacă vrei să-ţi amenajezi singur casa în stilul MODERN deschide Ghidul de Stiluri LEROY MERLIN. Află ce elemente presupune acest stil decorativ şi cum îl poţi aduce la tine acasă cu doar câteva obiecte!

Împreună construim ACASĂ. Spor la (re)amenajare!