Amenajează-ți casa în stil Natural!

Elementele stilului de amenajare Natural sunt cele de care ai nevoie în interiorul casei dacă vrei să te bucuri mai mult de lumina soarelui, plantele de interior, materialele naturale... totul într-un spaţiu primitor și confortabil!

Pentru că unora dintre noi viața urbană, agitată și zgomotoasă, ne ocupă mare parte din timp, ne dorim ca acasă să ne relaxăm și să petrecem timpul liber într-o atmosferă care ne încarcă cu energie pozitivă.

Stilul de amenajare Natural este preferat de familiile cu sau fără copii în casă, dar care simt nevoia de apropiere cu natura.

Amenajare stil Natural: pardoseala, perdelele, draperiile

Parchetul stratificat sau masiv este asociat cu finisaje din piatră și metal, apoi "încălzite" cu țesături la rândul lor realizate din materiale naturale: lână în cazul covoarelor, bumbac în cazul pernuțelor. Perdelele și draperiile, din in sau bumbac, se lasă descoperite mai degrabă prin textura fibrelor decât prin imprimeuri.

Pentru un aspect și mai natural în cazul anumitor ferestre putem opta pentru jaluzele din bambus. Tot din lemn vom alege și galeriile perdelelor și draperiilor.

Covoarele împletite pot fi o variantă care nu face altceva decât să reîntregească atmosfera caldă și primitoare a spațiului Natural.

Amenajare stil Natural: pereţii

La nivelul pereților folosim lavabile în culori calde sau tapet inspirat din natură. Cromatica este preponderent în nuanțe de crem, maro și verde, de la tonuri crude și până la cele mai saturate.

Tips & Tricks - Pereții se pot placa și ei cu parchet, ca și cum pardoseala nu-și acceptă limitele și curajoasă se ridică în plan vertical. Lemnul văzut astfel, capătă alte valențe. Este senzorial, poți să-l atingi și să-i simți textura naturală.

“ Am lucrat la trei mari categorii de stiluri anul acesta. Unul dintre ele este stilul decorativ Natural - un concept regăsit oriunde în lume, deoarece oamenii îşi doresc tot mai multe elemente relaxante acasă.” Christophe Sapena, Trends Manager - Art Direction LEROY MERLIN

Amenajare stil Natural: detaliile fac mereu diferenţa!

Nu lipsesc împletiturile pe care le regăsim la nivelul accesoriilor, fie măști sau ghivece, coșuri de ratan sau chiar corpuri de iluminat. Putem alege pendule sau lustre realizate din lemn sau alte materiale naturale.

Ramele din lemn pot fi transformate în adevărate piese decorative prin colaje realizate din flori și frunze presate - activități pe care le puteți organiza împreună cu copii.

Dacă vrei să-ţi amenajezi singur casa în stilul Natural deschide Ghidul de Stiluri LEROY MERLIN. Află ce elemente presupune acest stil decorativ şi cum îl poţi aduce la tine acasă cu doar câteva obiecte!

Împreună construim ACASĂ. Spor la (re)amenajare!