Amenajează-ți casa în stil Romantic!

Stilul ROMANTIC este delicat, liniştitor... potrivit în spații cu lumină naturală și deschideri către natură. Amenajarea în stil Romantic se inspiră din interioarele cu lemn vopsit în culori deschise și cu mobilier antichizat care păstrează urmele timpulu

Stilul Romantic este potrivit mai degrabă persoanelor mature, cu înclinație către zonele artistice sau cu ocupații creative.

Amenajarea stil Romantic: pardoseala, pereţii, tavanul

Pornim de la pardoseli pe care le îmbrăcăm cu parchet din lemn natural sau stratificat, în nuanţe de alb sau gri. Alegem covoare pastelate, moi și confortabile. Astfel vom putea să creăm stilul Romantic atât prin finisajele alese, cât și prin decorare.

Pereții pot fi acoperiți complet de tapet cu modele florale, fie stilizate, fie pictate în acuarelă. În cazul în care alegem un tapet cu model încărcat, îl putem asocia cu alte modele coordonate mai simple sau cu vopsea lavabilă pastelată. Astfel punem în valoare zona cu tapet pe care se pune accent. Pereții sunt încadrați cu cornișe și plinte late, de regulă albe. Tavanele, dacă sunt înalte, se pot placa cu lemn pentru lambrisare, vopsit alb.

Amenajarea stil Romantic: mobilierul, perdelele, draperiile

Mobilierul în nuanțe deschise de alb și crem creează fundalul perfect pentru decorațiuni şi aduce un plus de confort. Textilele îmbogățite cu broderii sau dantele se regăsesc la nivelul perdelelor și draperiilor, dar şi în perne, pleduri, fețe de masă.

Stilul Romantic este unul cald, solar, prin nuanțele pastelate ale țesăturilor folosite pentru decorarea ferestrelor. Astfel razele soarelui sunt filtrate delicat aducând în interior o senzație de liniște și serenitate. Voalurile fluide pentru perdele și țesăturile pline pentru draperii constituie combinaţia de elemente care nu va lipsi din spațiile decorate în stil Romantic.

Amenajarea stil Romantic: accesoriile şi corpurile de iluminat

Accesorizarea este foarte importantă. Galeriile din fier forjat vopsit alb sau crem, ghivecele ceramice, coșurile şi cutiile chic pentru depozitare, ramele foto și lumânările decorative își dezvăluie delicat prezența ajutând categoric la conturarea stilului Romantic.

Iluminatul este realizat prin lustre și candelabre din fier forjat sau prin aplice, veioze și lampadare pentru ambientarea pe timpul serii, cu abajururi opace realizate din materiale textile, naturale și la rândul lor imprimate cu motive florale.

“ Designul de interior poate fi o terapie. Te simţi bine deoarece locuinţa ta devine, dintr-o simplă casă, un cămin. Acest lucru este benefic pentru tine, pentru sănătatea ta. Ai locul tău în care te relaxezi, în care te decontectezi de la lumea exterioară.” Christophe Sapena, Trends Manager - Art Direction LEROY MERLIN

Amenajarea stil Romantic: Tips & Tricks

Poți crea piese spectaculoase din mobilierul tău vechi de lemn. Asta cu ajutorul a doar câteva vopsele de lemn și a lacurilor speciale pentru efect de antichizare. Poți schimba butonii sertarelor sau poți chiar picta partea din faţă a corpurilor de mobilă. Pentru cei mai pricepuți dintre voi propunem în baie decuparea blatului unei comode vechi pe care să așezaţi apoi un lavoar rotund sau oval din ceramică, granit sau marmură.

Dacă vrei să-ţi amenajezi singur casa în stilul Romantic deschide Ghidul de Stiluri LEROY MERLIN. Află ce elemente presupune acest stil decorativ şi cum îl poţi aduce la tine acasă cu doar câteva obiecte!

Împreună construim ACASĂ. Spor la (re)amenajare!