Ce este şi cum alegi parchetul din plută potrivit pentru tine

Parchetul din plută este unul dintre cele mai în trend elemente de design interior la ora actuală. Acest tip de parchet versatil a intrat timid pe piaţa din România, dar promite să cucerească clienţii şi specialiştii datorită calităţilor sale.

Parchetul din plută este una din multele opțiuni pe care le ai dintr-o gamă largă de parchet. Acest tip de parchet are anumite calități și caracteristici diferite faţă de toate celelalte tipuri de acoperire pentru sol aşa că trebuie să te informezi bine înainte să faci această alegere. Astfel vei fi sigur că parchetul din plută este, sau nu, produsul potrivit pentru casa ta.

Calitățile parchetului din plută


Pluta este un material rezistent la apă și la umezeală, iar uscarea nu mai reprezintă o problemă importantă, așa cum este în cazul lemnului. Parchetul din plută asigură și o termoizolare eficientă de-a lungul întregului an.

Totodată, fiind un material mai moale/flexibil, pluta reduce transmiterea vibrațiilor și atenuează mai bine șocurile. În plus, are și calități antibacteriene.

Ce preț are parchetul din plută


La fel ca în cazul parchetului laminat, prețurile parchetului din plută diferă în funcție de caracteristicile acestuia. Cel mai important este să studiezi bine oferta și să achiziționezi produsul potrivit pentru proiectul tău.

De exemplu, poți alege parchetul din plută "Attraction", cu o grosime de 10,5 mm. Acesta are o nuanță închisă, prezintă un tip de montaj flotant, are rezistență la impact și confort termic. Suprafața per pachet este de 2,136 mp. O altă opțiune este parchetul din plută "Charm". Acesta are o nuanță mai deschisă și aceleaşi caracteristici de montaj, rezistenţă şi suprafaţă per pachet.

Izolația potrivită pentru parchetul din plută


Nu uita că parchetul din plută, ca orice alt tip de parchet, are nevoie de izolație pentru a nu apărea probleme cu umezeala. Totodată, izolația sporeşte atenuarea vibațiilor și șocurilor, având un rol important și în izolația termică și fonică.

Poți alege folia din polietilenă expandată cu grosime de 3 mm, care asigură mai ales izolaţia fonică. Dacă vrei o soluție eficientă pentru izolarea termică poți alege placa din polistiren extrudat negru, cu grosime de 6 mm.

Dacă vrei o soluție 3in1 - confort fonic, izolare termică și rezistență la trafic, poți achiziționa izolatorul din plută aglomerată, cu grosime de 2 mm.

Există chiar şi o soluţie 4in1 - izolator care să fie barieră fonică / termică / de umiditate, dar care să aibă și rezistență la trafic! Poți alege acest izolator multiprotect Energy Plus, din poliuretan cu grosime de 1,5 mm.

Dacă parchetul din plută te-a convins, vino acum în magazinele Leroy Merlin și alege produsul perfect pentru casa ta!