Cum să întreții piscina?

Etape privind întreţinerea piscinei şi accesorii necesare

Montarea piscinei
Piscina trebuie să fie montată pe o suprafaţă îndreptată cât mai bine. Pe această suprafaţă vă recomandăm să aşezaţi un pat de nisip nivelat, peste acesta să puneţi polistiren extrudat, iar peste el o folie de protecţie pentru piscină. Acestea au rolul de a facilita o izolare termică între piscină şi pământ astfel încât temperatura apei să se menţină constantă pentru cât mai mult timp. După montarea piscinei aceasta se va umple, de preferat dintr-o sursă de apă cât mai curată.

Tratarea şi filtrarea apei
Pentru a menţine apa din piscină în cele mai bune condiţii, este recomandat să utilizaţi un aparat de testare a valorii PH-ului din apă şi să aplicaţi un tratament corespunzător încă de la început. În acest sens vă recomandăm:
• Reglarea PH-ului - daca este păstrat în limitele de 7 -7.4, celelalte produse de întreţinere a apei vor avea efectul aşteptat
• Dezinfectarea apei - se poate face pe bază de oxygen activ sau pe bază de clor
• Inhibarea/stoparea dezvoltării algelor - algele apar relativ rapid şi recomandăm stoparea dezvoltării lor
• Produse pentru floculare - aceste soluţii ajută particulele mici din apă, care trec prin filtrul piscinei, să se unească între ele devenind mai mari, astfel încât să se oprească ulterior în filtru.
Pentru inceput puteţi utiliza pompa de filtrare 12 ore din 24, cu pauză la fiecare 3-4 ore pentru a se răci.

Intreţinerea piscinei
Cu cât trataţi şi intreţineţi mai bine apa din piscină, cu atât ea va fi curată mai mult timp şi nu va necesita să fie schimbată. Vă recomandăm ca înainte de fiecare utilizare să curăţaţi piscina de musculiţe, frunze, resturi depuse la baza piscinei, iar după utilizare să o acoperiţi cu o prelată. O dată la una sau două săptămâni verificaţi apa şi adaugaţi corector de PH şi/sau soluţii de dezinfectare, după caz. Ar fi de preferat să curăţaţi şi filtrul de la pompă sub jet de apă şi când este cazul să îl înlocuiţi cu unul nou.
Este recomandat să achiziţionaţi şi un termometru, un minciog pentru strângerea reziduurilor de la suprafață și o perie pentru a curăţa pereţii şi baza piscinei.