Dale și pavaje de exterior: cum le alegem

Dalele și pavajele de exterior sunt un element esențial, de care trebuie să ținem cont atunci când ne amenajăm terasa.

Ele trebuie însă alese cu grijă, dintr-o gamă largă de produse destinate amenajării terasei, în funcție de necesitățile tale, dar și de specificul terenului și zonei. Există o paletă largă de materiale, dimensiuni, forme și culori, iar noi te ajutăm, în rândurile ce urmează, să faci alegerea potrivită.

Pavajul autoblocant, o soluție pentru traficul intensCând ai nevoie de un pavaj solid, conceput pentru mai multă stabilitate și pentru a suporta greutăți mari, pavajul autoblocant este printre cele mai bune soluții. Poți alege, de exemplu, pavajul autoblocant Stone Garden roșu, cu dimensiunea 20 x 16.5 x 6 cm. El poate fi folosit pentru amenajare alee și curte, este din beton, oferă rezistență la îngheț, are un nivel ridicat al traficului auto și pietonal, iar garanția pentru persoane fizice este de 2 ani.

Pavaje gri vulcanic pentru un aspect deosebitÎn afară de rezistență și aderență, un detaliu foarte important este culoarea, atunci când alegi dale de exterior pentru curtea ta. Ține cont, când alegi culoarea, că ea trebuie să se integreze bine în tabloul general, să completeze nuanțele și elementele din jur. Pentru un aspect deosebit, de exemplu, poți alege pavaj Appia Antica, gri vulcanic. Aceste pavaje sunt realizate din beton, oferă rezistență la îngheț, au nivel ridicat pentru trafic auto și pietonal, dar și garanție 2 ani pentru persoanele fizice.

Pavajul roșu, o soluție interesantăUn pavaj cu culoarea roșie poate fi o soluție interesantă, care să imprime mai mult dinamism terasei tale. Poți alege, de exemplu, pavajul Rettango roșu. Acestea sunt din beton, au dimensiunea 200 x 100 mm, înălțimea 60 mm, oferă rezistență la îngheț și la raze UV. Totodată, suportă atât traficul auto, cât și cel pietonal. Produsul are o garanție de 2 ani pentru persoanele fizice.

Pavajul din PVC, greutate redusăPavajul din PVC are avantajul unei greutăți reduse, mai ales în comparație cu cel din beton. De regulă, este construit din materiale din plastic reciclate, iar montarea se poate face rapid, fără adeziv. Un astfel de produs este pavajul ecologic verde Gutta Garden, cu dimensiunea 50 x 50 x 4 cm. Materialul este PVC, are culoarea verde, are rezistență la îngheț și la raze UV și suportă doar traficul pietonal.

Dala grilaj, o ofertă la un preț bunDalele grilaj oferă, pe lângă un design diferit de dalele obișnuite, și un preț foarte bun pentru cei care vor să cheltuiască mai puțin. Un astfel de exemplu este dala grilaj Stone Garden gri, 40 x 40 x 8 cm. Acestea sunt din beton, oferă rezistență la îngheț, rezistență la UV, suportă trafic auto și pietonal și au o garanție pentru persoane fizice de 2 ani.

Dușumeaua din materiale compozite, o soluție elegantăCând vrei o soluție elegantă pentru curtea ta, dușumeaua din materiale compozite este, poate, cea mai bună soluție. Poți alege, de exemplu, dușumea din WPC, culoarea maro. Aceasta oferă rezistență la îngheț și la raze UV, dar trebuie să ții cont că suportă doar trafic pietonal, nu și auto. Dușumeaua vine la pachet cu o garanție de 3 ani pentru persoane fizice.

Dușumeaua din lemn, o opțiune rafinatăDacă vrei un aspect mai deosebit și rafinat pentru terasa din jurul casei, nu trebuie să treci cu vederea dușumeaua din lemn. O opțiune demnă de luat în calcul este dușumeaua din pin Diego, dimensiunea 9.6 x 240 x 1.9 cm. Culoarea este lemn natur, oferă rezistență la îngheț și la razele UV. Ai însă grijă: nivelul traficului recomandat este pietonal. Totodată, poți alege și grinda din pin Forest Style, dimensiunea 6 x 240 x 2.8 cm. Aceasta din urmă este din lemn și are culoarea lemnului natur. Totodată, oferă rezistență la îngheț și la razele UV. Nivelul traficului suportat este cel pietonal, dar nu și auto.

Desigur, poți alege dintr-o multitudine de tipuri de dale și pavaje exterioare pentru curtea sau terasa ta: din granit, din cărămidă, din cauciuc, din lemn, din plastic, din pvc etc.

Dacă nu știi ce să alegi, poți apela cu încredere la specialiștii din magazinele Leroy Merlin. Aici vei găsi mereu ajutor şi produse de calitate superioară, potrivite proiectului tău!