DIY: Confectionează obiecte decorative inedite din tuburi de PVC

Sunt aparent simple, dar urmează să devină vedetele proiectului tău de confecţionare obiecte decorative. Iată că tuburile PVC pot constitui piciorul lampadarului tău sau postamentul unei măsuțe joase șic, pentru reviste şi cafea. Vei obţine un obiect uni

Dă frâu liber creativităţii! Confecţionarea obiectelor decorative începe în 3...2...1...acum!

1. Creează singur tuburile de care ai nevoie
Taie în două 21 de tuburi din PVC de 100 cm cu diametre de 32, 40, 50, 63 și 100 mm.
Taie la 1,60 m un tub din PVC cu diametrul de 32 mm: va fi viitorul picior al lămpii.
Bombează cele 42 de tuburi obţinute cu un aerosol de substrat, apoi vopsește-le în galben strălucitor cu tubul de aerosol Luxens.

2. Asamblează soclul
Modelează baza astfel încât să fie un pătrat de aproximativ 35 x 35 cm, lipind tuburile între ele. Așează tubul de 1,60 m în structură fără a-l lipi înainte de montajul final.

3. Pregătește amplasarea piciorului
Pe o placă de polistiren transparent de 5 mm grosime și latura de 50 cm, marchează locul rezervat tubului de 1,60 m înălțime, apoi găurește un cerc cu diametru de 32 mm. Îți rămâne doar să rotunjești unghiurile cu o pilă.

4. Creează corpul de iluminat
Montează în interiorul tubului de 1,60 m un fasung E27 cu filament, având diametrul extensibil de 25/28 mm, precum și un prelungitor de 5 m pe care să-l treci prin tub, un bec și un abajur creat dintr-un tub cu diametrul de 35 cm.

5. Asamblează!
Așează placa de polistiren și înșurubează tubul din PVC la bază.

Gata, ai reușit! Ţi-ai făcut, fără niciun alt ajutor, un corp de iluminat original. Confecţionează şi alte obiecte decorative folosind ideile pe care ţi le-am pregătit în secţiunile Cum să faci bine şi Inspiraţie