DIY: Crează etajere din lemn, pentru plante

Confecționează-ți propriile cutii pentru plante și fixează-le pe pereții terasei sau ai părții tale de grădină.

Dispuse la întâmplare, conferă o tușă decorativă personalizată. Și cireașa de pe tort: realizarea lor e o adevărată joacă de copii!

Confecționați cutiile
Pentru ca plantele să stea în siguranță în cutii, e preferabil să le faci o adâncime de două lamele. Începe deci prin a tăia cu fierăstrăul 4 lamele cu fiecare dimensiune a cutiei dvs. (lungime și lățime). Lipește lamelele între ele aplicând o dâră de adeziv pe marginile acestora și formează laturile.
Aplică o dâră de adeziv pe canturile de asamblat, apoi fixează-le cu două șuruburi din inox, folosind un echer pentru a garanta perpendicularitatea. Repetă operațiunea la fiecare colț, până când cutia e gata.

Fixează cutia
Cel mai simplu mod de a fixa cutia pe perete este să măsori lungimea interiorului cutiei și apoi să dai două găuri în suport, ținând cont de această măsurătoare. Prinde șipcile pe perete cu șuruburi lungi. În funcție de tipul peretelui, pot fi necesare și dibluri. Aceste șipci vor suporta cutiile tale.
Pentru o fixare mai solidă, taie o șipcă echivalentă cu lungimea interioară a cutiei. Găurește în ambele părți (perete și cutie), apoi fixează șipca în perete, cu șuruburi. În funcție de tipul peretelui, folosește dibluri. Apoi, puneți peste ea partea interioară superioară a cutiei și fixează cu șuruburi tot ansamblul.
Ca să previi orice deplasare sau deformare în timp, prinde diferitele cutii între ele cu șuruburi scurte.

Adăugă polițe
Dacă ai o lungime mare de îmbrăcat, poți combina cutiile cu polițe. Pentru acestea, fixează pur și simplu echere de lemn pe perete și, pe ele, prinde cu șuruburi etajerele de lemn.
Opțional: pentru a le asigura o mai bună stabilitate plantelor și pentru a da o tușă decorativă lucrării tale, dă cu carota o gaură în care să pui un ghiveci cu flori. Ai grijă să alegi o carotă cu diametrul puțin mai mic decât cel al părții superioare a ghiveciului.