DIY: Realizează singur mobilierul de grădină din lemn

Mobilierul de grădină din lemn îţi poate transforma curtea într-un spaţiu relaxant şi primitor. Practică și originală cu tușa ei de culoare, această consolă de grădină din lemn este realizată prin îmbinarea armonioasă a unor elemente din piatră cu polițe

Mobilier de grădină din lemn pe care îl poți face chiar tu, de data aceasta o consolă - ideală pentru depozitarea uneltelor mici sau pentru decorarea terasei!

1. Etapa întâi

Taie lemnul
Cu un fierăstrău vertical, taie o poliță din lemn de brad de 130 cm lungime și 30 cm lățime. Apoi, taie 6 polițe cu dimensiunile 24,5 cm x 24,5 cm dintr-o scândură de brad de 200 cm lungime. În final, taie 4 baghete de 50 cm dintr-o baghetă din lemn de brad de 250 cm lungime.

Nu te teme de culoare
Odată tăiate polițele și baghetele, șlefuiește-le cu grijă pe toate. Pictează atât marginile fiecărei polițe, cât și baghetele, într-o culoare vie. Aplică al doilea strat după ce primul s-a uscat.

2. Etapa a doua
Protejează lemnul
Protejează toate polițele cu un lac exterior mat incolor.

Montează picioarele
Asamblează apoi lipește elementele de stâlp de piatră și polițele alternându-le. Vei obține astfel cele două picioare ale consolei.

3. Etapa a treia

Ocupă-te de finisaje
Lipește cele 4 baghete colorate în spatele consolei pentru a ascunde golurile create de elementele de stâlp.
În final, lasă o distanță de 110 cm între cele două picioare și lipește peste ele polița de 130 cm lungime, care constituie suprafața consolei.

Noua ta consolă de exterior este gata. Ai realizat o piesă de mobilier grădină din lemn, fără niciun ajutor!