Finisarea gresiei exterioare: cum alegem chitul de rost

Etapa finală a montării gresiei exterioare o reprezintă chituirea de rosturi, o etapă prin care te asiguri de etanșeitatea lucrării, dar și de aspectul ei final.

Alegerea chitului de rost nu este o treabă complicată, dar trebuie să ai grijă la anumite detalii importante, pentru ca etapa finală să iasă cum trebuie.

Când este vorba de gresia exterioară, spre deosebire de cea interioară, trebuie să ții cont că aceasta trebuie să facă față unor solicitări mai intense și variații de temperatură și intemperii, iar chitul trebuie să fie recomandat de producător pentru folosirea în exterior.

Chit atât pentru interior, cât și pentru exteriorChitul pentru exterior trebuie să fie mai rezistent la umezeală și la intemperii, în condiții diferite de cele din interiorul casei. Însă, când vrei un produs polivalent, care să-ți permită finisări atât în interior, cât și în exterior, poți alege chit de rosturi Weber Comfort, la sac de 5 kg. Acesta poate fi folosit și în interior, pentru spațiile umede, dar și în exterior. Timpul de uscare este de 24 ore, timpul de punere în operă 1,5 ore, iar temperatura de lucru este între 5 și 30 de grade Celsius.

Respectă timpul de lucruTimpul de lucru sau timpul de punere în operă reprezintă perioada de lucru cu materialul respectiv, recomandată de producător. Este bine s-o respecți, pentru ca materialul respectiv să fie eficient și să îndeplinească rolul pentru care a fost conceput. De exemplu, chitul pentru piatră naturală Weber are un timp de punere în operă de 1 oră. În plus, are un timp de uscare de 24 ore, iar temperatura de lucru recomandată este între 5 și 30 grade Celsius.

Ai grijă cu temperatura de lucruNu toate chiturile de rosturi au aceleași temperaturi de lucru, așa că ai grijă să o respecți pentru a obține maximum de eficiență din aplicarea lor pe gresia exterioară. De exemplu, acest chit de rosturi Ceresit are o temperatură de lucru recomandată între 5 și 25 grade Celsius. Totodată, are un timp de uscare de 24 ore și un timp de punere în operă de 1 oră.

Dacă vrei să afli mai multe detalii despre chituri de rosturi pentru gresia de exterior și să apelezi la specialiști, vino în magazinele Leroy Merlin!