Ia-ţi măsurile potrivite de precauţie pentru vremea caniculară

Alege ca un cunoscător ventilator de birou, ventilator cu picior, aer condiţionat sau climatizare mobilă în funcţie de necesităţile tale!

Ventilatoarele de birou au avantajul de a fi compacte şi mobile, la o putere redusă. Unghiul suflantei este de regulă de 90°. Dispozitivul este instalat pe o suprafață ridicată sau fixat cu o montare specială în locul potrivit.

Ventilatoarele cu picior se montează pe podea, suportul fiind ajustabil în înălţime şi permiţând alegera unui nivel convenabil de lucru. Au lame de 10-30 cm lungime, creând un debit puternic de aer sau un cadru circular cu lamele, cu duze, aerul fiind forțat de turbina de producție. Direcția de suflare poate fi fixată sau variază automat în jurul a 90 °.

Cum să alegi aerul condiţionat
AC split se instalează de regulă în spații rezidențiale. Oferă o zonă de răcire de 10-100 de metri pătrați.
Atenție!
Toate unitățile de lucru ale sistemelor split moderne sunt echipate cu un panou de comandă cu afișaj LCD, mențin temperatura dorită cu o precizie de 1 grad, au un temporizator de pornire / oprire pentru aparatul de aer condiționat și funcții suplimentare în funcție de brand și clasă.

Sisteme split separate de uz casnic
Climatizarea cu prindere în perete este potrivită pentru o cameră mică. Este necesară instalarea unităților exterioare, interioare și instalarea de comunicații interblocate cu lungimea de 5-7 m.
BENEFICII: Cel mai ieftin dintre sistemele split, design modern al unității interioare, gamă largă de caracteristici suplimentare.
CONSTRÂNGERI: prezența pe faţada unității exterioare.

Climatizare mobilă
Pentru instalare, este suficient să se asigure evacuarea la stradă printr-un furtun flexibil cu un diametru de 10 cm și o lungime de 0,5-1,5 m.
BENEFICII: instalare ușoară
CONSTRANGERI: zgomot

Când alegeți un aparat de aer condiționat, vă rugăm să luaţi în considerare capacitatea aparatului de aer condiționat care este determinată de mărimea și caracteristicile camerei servite. Pentru o estimare brută, putem presupune că 1 kW va oferi o răcire de 10 metri pătrați și o înălțime a tavanului de până la 3 m. O bună inzolație, prezenţa aparatelor de uz casnic, abaterile în caracteristicile de izolare termică pot conduce la creșterea valorii calculate cu 10-50%.
Aerul condiționat utilizat în vederea încălzirii aerului, va asigura condiții confortabile toamna și primăvară, pe lângă economisirea energiei electrice.
Prezența unui invertor vă permite să economisiți energie, să mențineți temperatura dorită cu o precizie mai mare și să reduceți zgomotul.
Asigurarea protecției împotriva funcționării necorespunzătoare sau a condițiilor de mediu nefavorabile mărește costul aparatului de aer condiționat cu 20-30%, însă poate prelungi în mod semnificativ durata de viață a acestuia.

Filtre pentru îmbunătățirea calității aerului
Reduc alergiile și astmul, iar cele mai avansate sunt plasma sau neoplasm. Fiind capabile să purifice și să deodorizeze aerul, filtrele sunt indicate persoanelor alergice și astmatice.
Filtrele standard sunt cele mai utilizate. Pentru a avea un mediu plăcut, trebuie să curățați filtrele și să le înlocuiți periodic. Există aparate de aer condiționat care transportă filtre fotocatalitice. Sunt cele bazate pe raze ultraviolete pentru a absorbi şi a descompune particulele care creează miros urât în camera unde acestea sunt plasate. Pentru a le curăța, spălați-le cu apă și lăsați-le să se usuce la soare. Carbonul activ absoarbe mirosurile urâte și, de asemenea, fumul de tutun. Au o durată limitată. Ionizatorul emite ioni negativi pentru a echilibra excesul de ioni pozitivi aferenţi aparatelor electrice și, astfel, se va îmbunătăţi calitatea aerului.