Îngrijirea grădinii: ce unelte îți trebuie și cum le alegi

Grădina ta are un rol major în crearea unei atmosfere plăcute și relaxante în jurul casei, dar nu uita că are nevoie de îngrijire aproape tot timpul anului.

Din fericire, ai acum la dispoziție o paletă largă de unelte pentru amenajarea grădinii, așa că vom analiza în acest articol opțiunile disponibile.

Mașina de tuns iarba, o achiziție pragmaticăÎn primul rând, trebuie să știi că ai la dispoziție o gamă variată de unelte destinate întreținerii gazonului. Dintre acestea, mașina de tuns iarba este, poate, cea mai importantă, așa că alege cu atenție acest produs.

Poți achiziționa, de exemplu, o mașina electrică de tuns iarba Sterwins, de 1200 W. Suprafața de tăiere este de până la 300 mp, lățimea de tăiere este de 33 cm, ajustarea înălțimii de tăiere este centralizată pe toate roțile, capacitatea sacului colector este de 30 litri, iar garanția este de 3 ani.

Dacă vrei o variantă mai puternică și cu o lățime de tăiere mai mare, poți alege mașina electrică de tuns gazonul Bosch, de 1400 W. Lățimea de tăiere este de 36 cm, capacitatea sacului colector este de 40 litri, iar garanția este de 2 ani.

Poate un trimmer... sau o motocoasă?Tot pentru tunderea gazonului, poți alege un trimmer electric Bosch Art 2300, de 280W, cu garanție 2 ani. Pentru a tăia eficient ierburile și buruienile din grădină, poți cumpăra o motocoasă Sterwins de 750 W, care vine la pachet cu discul de tăiere și un ham tip curea.

Grebla, un instrument esențialCând vine vorba despre curățarea grădinii, poate niciun instrument nu este mai eficient decât grebla, așa că alege cu grijă instrumente de calitate pentru a putea lucra eficient o perioadă lungă de timp!

Nu uita că ai la dispoziție o gamă variată de greble, împărțite în patru mari categorii, în funcție de utilizarea lor: greble pentru mărunțirea și nivelarea terenului, greble pentru strângerea frunzelor, greble pentru strângerea ierbii tăiate și a fânului, dar și greble pentru curățenie sau mutarea pietrișului.

Pentru mărunțirea și nivelarea terenului poţi alege grebla din metal Gardena, cu 14 dinţi. Pentru strângerea frunzelor, una dintre cele mai bune opțiuni este grebla de 42 cm Toya (fără coadă), cu garanție 2 ani. Pentru iarbă tăiată și fân poți alege grebla de 32 cm Buildxell. În cazul în care dorești un instrument pentru curățenie sau mutare pietriș poți alege grebla de 35 cm Buildxell Evotools fără coadă.

Alte unelte pentru curăţarea şi îngrijirea soluluiDacă ai planuri serioase cu grădina ta, poți alege un aerator manual dublu Gardena, garanție 2 ani. Cu ajutorul lui poți perfora solul pentru a permite aerului şi apei să intre mai bine în pământ. Tot pentru o îngrijire metodică a solului și gazonului, poți alege un afânător stelat Gardena, din metal.

Dacă vrei un instrument eficient în operațiunea de săpare, poți alege mini-săpăliga cu 3 dinți Buildxell, cu lungime 40 cm şi garanție 2 ani. Alături de aceasta poți achiziționa un mini plantator din oțel, cu mâner din PVC, pentru un plus de precizie. Pentru rularea suprafețelor și pentru a asigura introducerea în sol a semințelor, este recomandat să cumperi un tăvălug.

Mănușile de grădină, importante pentru siguranța taCând faci diverse lucrări în grădină este recomandat să ai niște mănuși bune, potrivite tipului de activitate, pentru a evita accidentele.

Poți alege pentru început, de exemplu, mănuși tricotate Honest, cu utilizare universală şi palma din latex. În cazul în care manevrezi obiecte din metal, este recomandat să iei niște mănuși special concepute, din piele, care oferă protecție mecanică. Mai mult de atât, dacă vrei să ai mănuși care să ofere atât protecție mecanică cât și protecție chimică, poți alege mănuși imersate parțial. Materialul interior este bumbacul, iar cel exterior este nitrilul.

Dacă vrei niște mănuși care să ofere un plus de siguranță în operațiunile de tăiere, poți utiliza mănușile tricotate Delta, cu palma din nitril. Acestea oferă protecție anti tăiere, dar și protecție mecanică.

În cazul în care ai nevoie de protectie anti înțepături plus protecție chimică și mecanică alege aceste mănuși imersate complet în nitril.

Ai nevoie de unelte trainice pentru a putea avea grijă de grădina ta? Hai acum în magazinele Leroy Merlin și alege produsele preferate!