Organizarea dressingului de haine in mod eficient

Un dressing bine organizat îți face viața mai ușoară: câștigi timp, optimizezi spațiul și aranjezi mai multe articole de îmbrăcăminte

Un dressing bine organizat îți face viața mai ușoară zi de zi: câștigi timp, ai mai mult spațiu pentru îmbrăcăminte, iar depozitarea respectă obiectele prețioase și călcate atent. Iată câteva idei care te pot ajuta să te bucuri zilnic de un dressing funcțional și adaptat nevoilor tale.

1. Întrebările utile de la care trebuie să pornești

Îți trebuie un dressing doar pentru tine sau pentru mai multe persoane?

Dressingul este proiectat diferit în funcție de utilizatori. Dacă trebuie să folosești dressingul în comun, ar fi potrivit să compartimentezi spațiul pentru ca fiecare să aibă acces ușor la propriile articole.

Spațiul necesar aranjării garderobei mele

Gândește-te la spațiul necesar pentru a-ți aranja toate articolele de îmbrăcăminte și la cât loc ar ocupa în dressing. Apoi poți stabili categorii care te vor ajuta să decizi de câte compartimente ai nevoie: cămășile împăturite sau atârnate, lenjeria intimă, sacourile pe umeraș sau teancurile de tricouri…

Aranjează obiectele în funcție de frecvența utilizării lor

Clasifică hainele în funcție de anotimp. După ce le-ai triat, alege-le pe cele utilizate frecvent, pentru a le păstra la îndemână, iar pe cele pe care le vei îmbrăca doar ocazional le vei depozita pe etajerele superioare, de exemplu.

2. Capacitatea de depozitare: de cât ai nevoie?

Pentru teancurile de articole de îmbrăcăminte împachetate, păstrează o lățime de 30 cm pentru 1 teanc și de cel puțin 60 cm pentru două. Pentru hainele scurte atârnate, îți trebuie în jur de 95 cm distanță între barele de agățat umerașele. Lenjeria intimă păstreaz-o în sertare. Bine de știut: pentru ca îmbrăcămintea agățată pe umeraș să nu împiedice închiderea ușilor, ideal este un dressing cu adâncimea de 60 cm. Dacă încăperea permite să montezi un dressing de 45 cm adâncime, comandă unul fără uși, cu îmbrăcăminte împăturită sau agățată pe umeraș.

Această selecție îți va permite să evaluezi spațiul necesar zonelor active, utilizate frecvent. Zonele numite pasive, perfecte pentru depozitare, sunt potrivite pentru lenjeria de casă, perne, pături sau valize.

Dressing deschis sau dressing închis?

Construcția camerei va conta în alegerea unui dressing deschis sau unuia închis. Alege uși glisante, pivotante sau pliabile, în funcție de gusturi și de constrângerile legate de spațiul disponibil. Un dressing închis îți permite, totuși, să protejezi îmbrăcămintea de praf și de expunerea în văzul oricui.

3. Cum organizezi dressingul?

Un dressing bine organizat presupune delimitarea a două zone distincte: cea activă și cea pasivă. Zona activă este cea situată la nivelul ochilor și la care ajungi cu mâna. Acolo se aranjează articolele de îmbrăcăminte utilizate frecvent. Această zonă cuprinde, în general, o , plus sertare ori etajere. Dressingul este completat de două zone pasive: una în partea inferioară, pentru pantofi, și una în partea de sus, mai greu accesibilă, unde vei dispune obiecte și haine pe care le folosești rar.

4. Cum optimizezi dressingul?

După ce ai montat dressingul și ai delimitat zonele, poți folosi câteva
accesorii pentru a optimiza fiecare centimetru de dressing și pentru a-l folosi cu ușurință zi de zi.

Husele și cutiile pentru depozitare

Husele clasice protejează de praf și lumină îmbrăcămintea mai delicată, pentru depozitare pe termen lung sau transport fără riscuri. Spațiile de depozitare în vid de aer te ajută să câștigi până la 75% spațiu pentru păstrarea hainelor! Este soluția ideală pentru paltoane, pături sau perne voluminoase. Husele sau cutiile de depozitare te ajută și să câștigi mai mult spațiu.

Umerașele pentru pantaloni sau cravate

În cazul în care lipsesc suprafețele plane, poți atârna pantalonii pe umerașe speciale. Cravatele se șifonează ușor, de aceea trebuie să fie atârnate pe dispozitive specifice. Aceste umerașe pentru pantaloni și cravate pot fi culisante sau nu.

Accesoriile glisante

Coșurile glisante te ajută să optimizezi perfect spațiul de depozitare deasupra teancurilor de haine. Există în diverse dimensiuni și permit aranjarea articolelor de îmbrăcăminte și a accesoriilor. Unele coșuri culisante permit chiar și agățarea colierelor sau cravatelor, de exemplu.
Accesoriile glisante pot fi, de asemenea, integrate direct în dressingul tău. O oglindă pivotantă sau o bară pliabilă sunt soluții de optimizare a spațiului dat și de înlesnire a găsirii articolului dorit în dressing.

Interiorul sertarelor

Este locul ideal pentru a păstra articolele mici precum șosetele, lenjeria de corp, curelele, bijuteriile sau accesoriile!

Rafturile pentru încălțăminte

Integrate în dressing, rafturile pentru încălțăminte pot fi glisante, extensibile sau se pot așeza unul deasupra celuilalt, în funcție de necesitățile de depozitare. Există mulaje care permit să păstrezi perechile preferate de cizme fără a le îndoi carâmbul.