PARAVAN
GEOMETRIC

Print

Regăsiți toate ideile
noastre DiY pe

PARAVAN GEOMETRIC

Ne place stilul acestui paravan care amestecă naturalul lemnului cu împletiturile tapetului grafic.

MATERIALE

  • 3 plăci de pal - L.200 cm x l.50 cm x gr.18 mm
  • 3 role de tapet cu semne grafice – închise și deschise
  • 1 adeziv pentru tapet 1 kg
  • 4 balamale pian pentru mobilă - L.1200 x l.32 mm
  • 5 role de scotch pentru reparații din pânză folosire multiplă 19 mm
  • 1 raportor
  • 1 foaie de alunecare din plastic de densitate mare

1 Pentru structura paravanului, tăiați 3 plăci de pal 180 cm. Tăiați 51 benzi de 90 cm lungime și 10 cm lățime din primele 2 role din tapet si tăiați 15 benzi de 200 cm lungime și 10 cm lățime din a treia rolă de tapet.

2 Pentru împletire, fixați pe un panou, cu ajutorul unor pioneze, 5 benzi de 200 cm de tapet pe sensul lungimii. Împletiți benzile de tapet la un unghi de 60° cu ajutorul unui raportor. Pentru prima bandă: treceți pe jos, apoi încă o dată pe jos, apoi pe deasupra și repetați până ce banda depășește cadrul.3. Pentru cea de-a doua bandă: treceți pe jos, pe deasupra, apoi pe jos și reîncepeți. Pentru cea de-a treia bandă: treceți pe deasupra, pe jos, apoi pe jos și reîncepeți. Repetați aceste 3 rânduri până ce panoul este complet acoperit. Împletiți apoi benzile de tapet închis, deasupra, deasupra, sub, în raport cu urzeala verticală.

3 Pentru a finaliza panoul grafic, fixați totul cu scotch și scoateți pionezele. Lipiți împletitura pe cele trei panouri de pal și tăiați cu ajutorul unui cutter benzile care depășesc. Finisați marginile cu o bandă adezivă .

4 Pentru asamblare, fixați cele trei panouri între ele cu balamale tip pian și lipiți, ca finisare, fie benzile de foaie de alunecare sau o baghetă vopsită în negru, sub cele 3 panouri.