Piscinele de curte: ce tipuri sunt disponibile și cum le alegi

Piscinele exterioare care pot fi așezate în curte sunt o alegere inspirată dacă vrei un loc de joacă sau dacă dorești să te răcorești, alături de prieteni, în zilele călduroase de vară.

Vom încerca, în acest articol, să facem o trecere în revistă a principalelor tipuri de piscine exterioare, dar și a accesoriilor necesare, pentru a vedea care este cea mai potrivită variantă pentru tine.

Piscinele gonflabile, prima alegereÎn timpul verii copiii vor, de obicei, atât un loc de joacă în aer liber, cât și o soluție pentru căldura de afară. O piscină gonflabilă bună le poate îndeplini aceste dorințe. Poți alege, de exemplu, o piscină gonflabilă pentru copii cu dimensiunea 150 cm diametru x 53 cm înălțime totală, BestWay. Piscina are un volum pentru apă de 0,45 metri cubi, este din PVC și vine la pachet cu un petic pentru reparare.

Dacă vrei o piscină gonflabilă, de curte, cu dimensiuni mai mari, poți alege această variantă de piscină, din PVC și poliester, care are un diametru de 244 cm și o înălțime totală de 66 cm. Totodată, există și această opțiune: piscină gonflabilă de 305 cm diametru x 76 cm înălțime totală, materiale 25% ABS și 74% PVC, care vine la pachet cu o pompă de apă (220-240V, cartuș 58093 I).

Piscine mari, pentru grădină şi curte spaţioaseDacă vrei o piscină gonflabilă mare, cu dimensiuni generoase, poţi alege o piscină Intex, din vinil, cu un diametru de 366 cm și o înălțime totală de 76 cm. Aceasta are un volum de apă de 5.6 metri cubi și vine la pachet cu un cartuș filtrare apă AT 2 m³/h. Însă, dacă vrei ceva chiar mai mare, îți recomandăm această opțiune: o piscină din PVC, dar cu cadrul din metal. Aceasta are dimensiuni exterioare de 457 cm diametru x 107 cm înălțime totală și un volum de apă de 14,9 metri cubi. Aceasta vine la pachet cu o serie de accesorii: pompă de apă (220-240V, cartuș 58094 II), scăriță și folie de protecție.

Accesorii pentru piscina taDupă ce ai ales și cumpărat piscina potrivită pentru grădina/curtea ta, trebuie să știi că ai la dispoziție o gamă largă de accesorii. Unul dintre cele mai importante accesorii este termometrul pentru piscină. Poți alege termometrul plutitor Naterial, dimensiuni 20 x 6 x 1.5 cm, din plastic, culori alb/albastru. O altă variantă este termometrul de piscină Summer Fun, de 17 cm, care trebuie ancorat, nefiind plutitor. Un alt accesoriu foarte important este filtrul pentru pompa de apă, care are rol în curățarea și filtrarea apei. Una dintre opțiuni este filtrul Intex pentru pompă piscină, 1249 L/h, sau filtrul Bestway pentru pompă piscină 5678 L/h.

Curățarea și întreținerea piscinei – esențialăNu uita că piscina ta trebuie curățată și întreținută periodic. Poți alege o perie pentru curățarea liniei apei, din polipropilenă, o perie recomandată pentru curățarea pereților piscinei sau o perie cu tijă telescopică pentru curățarea rapidă indiferent de dimensiunile piscinei. Tot pentru curățare poți cumpăra un mincioc de suprafață, din polipropilenă.

De asemenea, la capitolul accesorii pentru întreținerea piscinei, ai nevoie și de un dozator tablete clor Naterial 20g - dozator plutitor pentru eliberarea tabletelor de clor în piscină, din polipropilenă, albastru.

Poți achiziționa şi un lichid floculant Summer Fun, de 1L. Acesta se folosește pentru limpezirea apei din piscină, doar pentru filtrele cu nisip, iar produsul se folosește atunci când apar suspensii foarte fine în apă. Se utilizează direct în apa piscinei, în funcție de cât de tulbure este apa.

Pentru a umfla piscina gonflabilă, poți cumpăra o pompă de aer manuală, BestWay, de 36 cm.

Kit reparare piscinăEste bine să ai mereu pregătit un kit pentru reparaţia piscinei. Astfel vei remedia rapid problemele şi nu vei lăsa vara să treacă fără distracţia în apă. Poți alege un kit reparație piscină Naterial, din PVC, care se utilizează pentru repararea piscinelor gonflabile și conţine 1 petic din PVC + adeziv. Totodată, trebuie să știi că există și kitul de reparatie liner, care se utilizează în special pentru reparația fisurilor mici din linner sau a piscinelor din plastic. În plus, nu uita să cumperi și o prelată de piscină, diametrul 244 cm. Aceasta este o folie pentru acoperirea piscinei, din polietilenă albastră. Setul include coarda pentru fixarea foliei și găuri pentru drenaj.

Vino acum în magazinele Leroy Merlin și găseşti piscina ideală pentru tine, alături de accesoriile necesare, la prețuri excelente!