Plasele de țânțari: ce opțiuni ai și cum le alegi

Despre cât de agasantă este prezența ţânţarilor în casă, nu mai este nevoie de niciun comentariu. În acest articol, vom analiza paleta largă de opțiuni pe care le ai la dispoziție ca să te aperi de aceste insecte.

Plasele de țânțari se află printre cele mai căutate accesorii pentru ferestre, în special în sezonul cald. Motivul este simplu: reprezintă una dintre cele mai eficiente metode de protecție împotriva țânțarilor.

Plasa anti-insecte, alegere pragmaticăPlasa anti-insecte, sub formă de rulou, este unul dintre cele mai căutate produse și o metodă eficientă de a împiedica țânțarii să intre în casă. Plasa are culoarea gri, este din plastic, are 1 metru și acoperă 1 mp. Desigur, poți alege și varianta de 2 metri sau altele, mai lungi. Plasele pot avea rame din plastic sau aluminiu, în funcție de preferințele tale. Ramele pot fi albe, pot imita lemnul sau pot avea diverse alte culori, tocmai pentru a-ți oferi libertatea de a le asorta mai bine cu tâmplăria şi interiorul casei.

Concepute să nu afecteze vizibilitateaDe regulă, plasele sunt fabricate din fibră de sticlă, au culoarea gri și sunt concepute pentru a nu obtura vizibilitatea în mod semnificativ. Ele au o rezistență bună la lumina soarelui și la intemperii. Unele plase au balamale și sunt ușor de montat. Totodată, ele pot fi demontate ușor la venirea anotimpului rece.

O altă variantă o reprezintă plasele glisante, pe șine, dacă doreşti un plus de eleganță în design. Desigur, depinde de tine, de nevoile tale, de bugetul pe care îl ai la dispoziție și de recomandările specialiștilor pentru a alege dintr-o gamă largă de ferestre și accesorii pentru casa ta.

Garnituri și profile pentru plasa de ţânţariPentru a fixa eficient o plasă de țânțari ai nevoie de o garnitură de calitate, care să arate bine și să fie rezistentă pe termen lung. Poți alege, de exemplu, o garnitură plasă anti-insecte albă, de doi metri, din plastic. Evident, ai la dispoziție același produs pe negru, sau cu lungimi mai mari.

Totodată, nu uita că ai nevoie și de profile pentru plasa anti-insecte. Poți alege acest profil alb, cu o lungime de 100 cm, din aluminiu. Cei care vor un aspect mai clasic, pot alege varianta pe maro. În plus, poți cumpăra un set de accesorii pentru fereastră anti-insecte sau o rolă pentru fixarea garniturii, din plastic.

O listă lungă de accesorii pentru ferestreFerestrele din PVC, cu geam termopan, sunt esențiale pentru confortul casei tale, având rol extrem de important în izolarea termică și fonică. Nu uita că, pe lângă plasele de țânțari și accesoriile aferente, ai și alte accesorii la îndemână pentru fereastra ta. Unul dintre acestea este zăvorul cu bilă, din metal, pentru un plus de siguranță. Pentru un mâner cu un aspect deosebit poți alege mânerul tip scoică, alb, din aluminiu.

Pentru îmbinări precise și o etanșeitate crescută, poți alege bagheta pentru îmbinare de 150 cm, albă, din PVC. Pentru un plus de eleganță în design, poți cumpăra bagheta îmbinare 150 cm stejar, culoare maro.

Glafurile și rulourile, opţiuni utile și eleganteCând vine vorba despre ferestrele casei tale, ai multe opțiuni la dispoziție dacă vrei un aspect elegant și o protecție suplimentară. De exemplu, glafurile de calitate nu ar trebui să lipsească din nicio casă, având rol în protecție și în obținerea unui aspect frumos. Poți alege, de exemplu, un glaf din aluminiu alb, dimensiunea 1500 x 200 x 1 mm. Dacă vrei un aspect mai elegant, poți cumpăra glaful pe maro.

Dacă vrei un plus de protecție pentru geamurile tale, poți alege un rulou din PVC, rezistent și cu un design deosebit. O variantă poate fi ruloul PVC alb cu dimensiunea 65 x 120 cm. Dacă ai nevoie de o dimensiune mai mare, poți alege varianta de 185 x 120 cm.

Vrei să cumperi produse de calitate superioară, pentru proiectul tău, la prețuri excelente? Vino în magazinele Leroy Merlin și beneficiezi și de asistența specialiștilor!