Proiect DIY: transformă un dulap metalic într-o mobilă vintage de living

Mobila vintage a câştigat, în ultimii ani, mulţi admiratori printre specialiştii în design şi doritorii de modernizări în propria casă. În special în living, piesele de mobilier vintage aduc un aer elegant şi o notă clasică care nu se demodează repede.

Ne-am gândit să îţi oferim o idee originală de proiect DIY astfel încât să realizezi fără ajutor o piesă de mobilier vintage pentru living. Cum? Transformând şi personalizând un dulap metalic. Aşadar, fie că vrei să „recuperezi" un obiect mai vechi, fie că vrei să adopți tendința vintage în living-ul tău, mai jos ai o fișă practică pentru transformarea unui dulap metalic într-o piesă de mobilă vintage. Do It Yourself!

Etapa 1 - Şlefuirea
Șlefuiește dulapul metalic și curăță-l apoi cu acetonă.
Atenție! Acetona poate provoca iritații pe piele și tulburări respiratorii, deci este de preferat să folosești mănuși și să lucrezi cu mască sau într-un loc bine aerisit.

Etapa a 2-a - Substratul
Aplică un substrat pe dulapul metalic folosind un produs adaptat la suportul respectiv.

Etapa a 3-a - Baza
Aplică baza cu efect oxidat, ca pe o vopsea normală, pe toată suprafața dulapului metalic.

Etapa a 4-a - Finisarea
Acoperă apoi dulapul cu un strat de finisaj, tot cu efect oxidat.

Etapa a 5-a - Rezultatul
Piesa ta de mobilă vintage pentru living este gata! Așează mobila pe orizontală sau pe verticală... și bucură-te de noul spațiu de depozitare pe care ți-l oferă!

Sperăm că acum ai prins curaj să încerci şi alte proiecte DIY, nu doar pentru mobilă ci şi pentru alte obiecte utile în casa ta. Găseşti toate ideile şi proiectele aici, pe leroymerlin.ro, în secţiunile Cum să faci bine şi Inspiraţie