Top 3 tendinte design interior 2019

Vrei să afli care sunt tendinţele 2019-2020 în design interior şi decoraţiuni? Avem informaţii în exclusivitate, direct de la Christophe Sapena – Trends Manager, Art Direction LEROY MERLIN.

Top 3 tendinţe pentru redecorarea casei tale

1. Elementele naturale – lemn, piatră, ceramică, marmură, textile naturale (in, bumbac, pânză, iută) şi plante. Toate creează o atmosferă caldă şi primitoare, desprinsă din copilăria la bunici şi din călătoriile în natură.

În acelaşi timp, designul interior bazat pe elemente naturale reprezintă o întoarcere la originile noastre, la viaţa simplă dar frumoasă în care simţurile şi sentimentele primează.

Este o tendinţă tot mai des întâlnită, în special în casele celor care locuiesc în oraşe mari sau spaţii aglomerate şi îşi doresc să creeze acasă o oază de linişte şi relaxare.

2. Verdele – închis, deschis sau pastelat este o alegere de top când vine vorba despre design interior şi reamenajarea spaţiilor de locuit in 2019. Se potriveşte de minune cu elemente aurii sau în tonuri de crem, ba chiar şi alături de culoarea anului – Living Coral (o nuanţă medie între orange şi roz).

Mai mult, verdele este o culoare relaxantă şi echilibrată. Cu doar câteva elemente decorative în nuanţe de verde poţi aduce natura şi starea de bine în casa ta.

3. Lux, exuberanţă, glamour – cu alte cuvinte, decoruri elegante, cu elemente preţioase şi materiale de calitate. Acest tip de decor impresionează orice privitor şi se încadrează perfect în spaţiile mari, cu o arhitectură elaborată.

Tendinţa glamour este potrivită cuplurilor mature, cu preferinţe bine definite, dar şi celor care au moştenit piese de mobilier şi decoratiuni ce merită restaurate şi folosite.

Tips & Tricks în amenajarea casei

•Alegerea culorilor şi a dimensiunilor este vitală în designul interior. Pentru spaţii mici trebuie alese culori deschise şi obiecte discrete, în timp ce spaţiile mari pot beneficia şi de obiecte voluminoase, mix-uri de printuri sau un perete accent pe care să foloseşti o lavabilă de culoare închisă sau o vopsea efect.
•Nu mixa mai multe stiluri decorative decât dacă beneficiezi de ajutor specializat. Altfel, rişti să creezi o atmosferă încărcată unde nu îţi vei găsi locul.

“ Designul de interior poate fi o terapie. Te simţi bine deoarece locuinţa ta devine, dintr-o simplă casă, un cămin. Acest lucru este benefic pentru tine, pentru sănătatea ta. Ai locul tău în care te relaxezi, în care te decontectezi de la lumea exterioară.” Christophe Sapena

Dacă vrei să-ţi amenajezi casa în tendinţele anului urmăreşte interviul integral cu Christophe Sapena aici.Te invităm să deschizi Ghidul de Stiluri LEROY MERLIN dacă vre să afli ce stil decorativ ţi se potriveşte şi cum îl poţi aduce la tine acasă cu doar câteva obiecte.

Împreună construim ACASĂ. Spor la (re)amenajare!