Tot ce trebuie să știi despre pardoseala din baie

Pardoseala din baie nu trebuie să aibă de suferit nici din cauza apei, nici a stropilor.

Gresie, parchet, podea subțire din PVC, beton... există o mulțime de materiale care se adaptează bine la un mediu umed pentru a-ți decora baia după bunul plac.

Principalele criterii pentru a alege pardoseala din baie

Rezistență

• La apă. Impermeabilitatea pardoselii din baie este esențială. Rezistența la uzură este importantă, însă mai puțin decât în alte încăperi. În principiu, în baie se umblă cu picioarele goale și astfel se evită riscul de deteriorare provocată de traficul repetat sau de șocuri.
• La alunecare. Antiderapant, materialul trebuie să fie foarte rezistent la alunecare. Poți opta, de exemplu, pentru un model de gresie cu un mozaic mai puțin alunecos. Evită finisajele lustruite prea alunecoase.
• La pete. Urmele de șampon, petele de cremă... este important să poți curăța pardoseala cu ușurință, pentru o igienă deplină.

Raportul calitate/preț

• Există soluții de acoperire a pardoselii pentru toate buzunarele și adaptate la cerințele specifice unei băi. De exemplu, există tipuri de gresie la preț redus.

Cât de ușor se montează
• Gresie: adeziv, sistem de îmbinare.
• Parchet: se lipește sau se dispune liber, în funcție de model.
• Pardoseală din PVC la rulou: se lipește sau se dispune liber.
• Lamele și dale din vinil: autoadezive sau prinse cu clipsuri.

Gresia
Materialul cu rol utilitar și estetic, cel mai des folosit în baie rămâne gresia.
Gradul său de rezistență este stabilit în funcție de mai multe norme: rezistența la uzură, la înțepare, la apă și la agenții chimici. Gresia se remarcă în special prin rezistența sa la alunecare.
Concepută pe bază de argilă și de siliciu, gresia ceramică (masivă sau smălțuită) este foarte rezistentă la apă, la pete și la șocuri.

Bine de știut: Fiind deosebit de alunecoasă, marmura nu este recomandată ca material de acoperire a pardoselii în baie. Ușor de întreținut, gresia este materialul cel mai igienic.
Există numeroase posibilități în materie de decorațiuni. Gresia ceramică smălțuită este disponibilă într-un număr infinit de stiluri, finisaje, de efecte de materii (lemn, metal, beton...) și de culori.
Datorită dimensiunilor și formelor diferite (dreptunghiulare, mini-lamele, pătrate mari și mici...), rezultatul final nu va fi niciodată identic, ci va conferi categoric un stil aparte în funcție de tipul de placă ales.

Sfat: Combină pietricele și mozaic cu gresia pentru a crea o ambianță complet personalizată!