Totul despre boilerele electrice

Apa caldă este, după încălzire, al doilea consumator de energie casnică: aproximativ 25% din consumul total de energie. Este important să alegeți un sistem de producere a apei calde care să corespundă nevoilor dvs. și care este eficient pentru a vă permit

Boilerele reprezintă un astfel de sistem, care vine in sprijinul dumneavoastră. Ele preiau apa rece din rețeaua de alimentare și o încălzesc cu ajutorul unei rezistențe electrice aflate în interiorul rezervorului. Când apa din rezervor atinge temperatura adecvată (aproximativ 60 °C), alimentarea rezistenței se întrerupe, iar apa rămâne în rezervor până când apare o cerere de la utilizator.
Aceste echipamente reprezintă o opțiune excelentă pentru garsoniere, locuințe secundare sau utilizate ocazional și pentru locuințe în care nu există instalație de gaz.

Beneficii care ajută la economisire:

• Programare zilnică.
Aparatele programabile rețin intervalele în care există cerere de apă caldă, reducând la minimum consumul de energie electrică atunci când acesta nu este necesar. Astfel, se obțin economii de până la 20%, întrucât funcția de programare ne permite să activăm boilerul numai atunci când avem nevoie de apă caldă și să menținem rezistența oprită pentru restul zilei. În plus, aceste boilere fac posibilă programarea intervalelor orare în care dorim apă caldă, ceea ce se traduce printr-o mare economie de energie electrică. În intervalele orare în care casa este goală, boilerul va rămâne inactiv și cheltuielile vor fi zero.

• Izolație.
Boilerele includ un material izolant între carcasă și rezervor menit să reducă scurgerile de căldură între interior și exterior. Un boiler bine izolat poate reduce consumul cu până la 40%. Cu cât este mai mare gradul de izolare termică oferit de acest material, cu atât consumul de energie va fi mai mic.

• Mod de funcționare Eco.
Boilerele cu funcție Eco selectează automat temperatura care asigură un consum redus de energie electrică, fără a reduce confortul.

Indiferent de sistemul de încălzire, este foarte important să reglați temperatura de apă pentru a obține o temperatură de confort la ieșirea de apă din robinete între 30 de grade și 35 de grade.