Video si pedagogie

Amenajează-ți casa în stil Nature!

Elementele stilului de amenajare Nature sunt cele de care ai nevoie în interiorul casei dacă vrei să te bucuri mai mult de lumina soarelui, plantele de interior, materialele naturale... totul într-un spaţiu primitor și confortabil!

Pentru că unora dintre noi viața urbană, agitată și zgomotoasă, ne ocupă mare parte din timp, ne dorim ca acasă să ne relaxăm și să petrecem timpul liber într-o atmosferă care ne încarcă cu energie pozitivă.

Stilul de amenajare Nature este preferat de familiile cu sau fără copii în casă, dar care simt nevoia de apropiere cu natura.

Amenajare stil Nature: pardoseala, perdelele, draperiile

Parchetul stratificat sau masiv este asociat cu finisaje din piatră și metal, apoi "încălzite" cu țesături la rândul lor realizate din materiale naturale: lână în cazul covoarelor, bumbac în cazul pernuțelor. Perdelele și draperiile, din in sau bumbac, se lasă descoperite mai degrabă prin textura fibrelor decât prin imprimeuri.

Pentru un aspect și mai natural în cazul anumitor ferestre putem opta pentru jaluzele din bambus. Tot din lemn vom alege și galeriile perdelelor și draperiilor.

Covoarele împletite pot fi o variantă care nu face altceva decât să reîntregească atmosfera caldă și primitoare a spațiului Nature.

Amenajare stil Nature: pereţii

La nivelul pereților folosim lavabile în culori calde sau tapet inspirat din natură. Cromatica este preponderent în nuanțe de crem, maro și verde, de la tonuri crude și până la cele mai saturate.

Tips & Tricks - Pereții se pot placa și ei cu parchet, ca și cum pardoseala nu-și acceptă limitele și curajoasă se ridică în plan vertical. Lemnul văzut astfel, capătă alte valențe. Este senzorial, poți să-l atingi și să-i simți textura naturală.

Amenajare stil Nature: detaliile fac mereu diferenţa!

Nu lipsesc împletiturile pe care le regăsim la nivelul accesoriilor, fie măști sau ghivece, coșuri de ratan sau chiar corpuri de iluminat. Putem alege pendule sau lustre realizate din lemn sau alte materiale naturale.

Ramele din lemn pot fi transformate în adevărate piese decorative prin colaje realizate din flori și frunze presate - activități pe care le puteți organiza împreună cu copii.

Nu uita! Oricând vrei să faci o amenajare în casă, doar câteva elemente pot schimba întreaga atmosferă. Câteva perne, un covor, o draperie sau un corp de iluminat... te ajutăm să le alegi, pas cu pas. Amenajarea nu a fost niciodată mai uşoară!