Amorsa se aplică numai cu ajutorul unei bidinele, iar la colțuri se dă cu pensula. Se utilizează pentru amorsarea suprafeţelor din beton, tencuială, glet sau gips cu scopul de a consolida suportul.

 

De ce să alegi lavabila Luxens pentru interiorul casei tale?

 • Nivel ridicat de acoperire în condiţii de randament foarte bun.
 • Rezistenţă bună la ştergere (uscată şi umedă).
 • Uscare rapidă care permite aplicarea unui alt strat în aceeaşi zi.
 • Grad ridicat de alb, fără risc de îngălbenire în timp.

Pentru o priză cât mai bună între două straturi de vopsea lavabilă este important să pregătești suprafața peretelui. Cum? Prin spălarea și amorsarea lui cât mai bună. Praful sau fumul amestecat cu amorsă formează o peliculă care separă cele două straturi de lavabilă. De aceea, nu este bine să sari peste primul pas care este și cel mai important: spălatul.

Există trei tipuri de vopsea lavabilă: lucioasă, semi-lucioasă și mată. Cea lucioasă protejează suprafețele de pete și rezistă mai bine la acțiunea agenților de curățare sau abraziuni, în timp ce vopseaua mată este recomandată în special pentru tavan.

Este un material deosebit de rezistent la acțiuni mecanice și la intemperii.

Este rezistentă la umezeală, nu arde, nu se murdărește și este foarte permeabilă la vaporii de apă.

Este bine să știi că fiecare tip de tencuială dispune de granulații diferite. Cu alte cuvinte, grosimea stratului de tencuială decorativă este dată, practic, de mărimea acestor granulații. Un strat prea subțire reduce însă gradul de protecție oferit, iar unul prea gros poate împiedica structurarea optimă a materialului.

Uite ce trebuie să știi dacă alegi emailul pe bază de apă Luxens:

 • Are o putere mare de acoperire.
 • Stabilitate de durată a culorilor.
 • Peliculă rezistentă la factorii atmosferici.

Pentru aplicarea emailului pe bază de solvent este recomandată pensula din păr natural, în timp ce emailul pe bază de apă este cel mai ușor de aplicat cu ajutorul unei pensule compacte de nylon, cu perii cât mai lungi.

Lacul pe bază de solvent se recomandă la exterior, în timp ce lacul pe bază de apă trebuie folosit la interior datorită faptului că nu emană miros.

Lazura este soluția de colorare semitransparentă. Ea are în componență coloranți, rășini și aditivi rezistenți la acțiunea radiației UV, a intemperiilor, a mucegaiurilor și ciupercilor și, uneori, a insectelor.

Recomandat pentru:

 • Mici proiecte de decorare pe suprafețe multiple: rame de tablou, calorifere, căzi, teracotă, ghivece, etc.
 • Repararea suprafețelor de email sau de plastic care sunt zgâriate sau ușor deteriorate.
 • Îmbunătățirea aderenței stratului superior pe o serie de suprafețe precum metal, aluminiu, PVC, tencuială, lemn, ceramică.
 • Marcarea temporară pe beton, asfalt, gazon, lemn, pietriș și nisip.

Poți recondiționa rapid obiectele tale preferate cu o vopsea de tip spray. Este mult mai rapid și nu lasă urme. Tot ce trebuie să faci este să ai grijă să aplici vopseaua de la 30-40 de centimenri distanță de obiect, prin jeturi scurte, astfel încât să nu curgă de pe obiect și să nu formeze bule de aer. Nu uita să cureți în prealabil obiectul de praf.